dimarts, 10 de juny del 2014

Tradicions i costums

ELS OFICIS

Al port hi ha molts treballs que es poden fer, hi han els treballs que es fan al taller, els que es fan al mur del port, el de les embarcacions i els del club nàutic.


     
  • Al taller es treballen els materials necessaris per la embarcació i organitezen tot el necessari perque el port funcioni correctament. Exemples: mecànics navals, maniobrers, que són els que fan les maniobres d'entrada i de sortida del port, tapissers, fusters etc.
  • Els oficis del mur del port són els amarradors, els gruers, elevadors etc.
  • Dins de les embarcacions hi han diferents oficis, com: mariners, amo de màquines, timoner, cuiner, i la més important, el pilot. 
  • Al club nàutic hi han professors que ensenyen vela, rem, esquí nàutic, també hi han secretaris.

amarradors del port









Si la badia es considera una platja podriem trobar pescador i submarinistes, també cambrers, cuiners que treballesin en un bar, també trobariem socorristes, i els que venen les tombones.
Si la badia no es consdidera platja els oficis són escassos ja que no hi ha turisme, l'únic ofici que podriem pescador i submarinista.

 Socorrista 









Els oficis en els fiords són més turistics, ja que els fiords són una atracció mundial, per la seva bellesa i gràcies això tenen grans beneficis.
Allà podriem trobar en les embarcacións per travessar els fiords hi treballen els guies turístics, el timoner de la embarcació i també els cambrers del mini bar. un altre ofici que es fa allà és el de la pesca.

Embarcació en un fiord










OPINIÓ PERSONAL
Crec que els oficis del port són els oficis més durs i cansats, i que els oficis dels fiords són els més interesants.

Enllaços: http://www.trabajarporelmundo.org/trabajar-como-guia-turistico-en-los-fiordos-de-noruega/
http://chiquipuertos.blogspot.com.es/2009/07/hombres-del-puerto-los-oficios.html

           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada