divendres, 6 de juny del 2014

La Perla

AUTOR DE LA PERLA
John Steinback va nèixer l'any 1902 a la ciutat de Salinas. Va estudiar biologia marina i es va graduar al 1925.  La seva primera novel·la la va publica l'any 1929 i va ser Cup of gold: A life of Sir Henry Morgan, Buccaneer, with Ocasional .  La perla la va publica l'any 1947, que va ser adaptava al cinema.










Enllaç de la imatge : http://goo.gl/IijfKA


ARGUMENT DE LA PERLA
Kino i la seva dona Juana tenien un fill que es deia Coyotito. Un dia quan es van despertar van veure que un escorpi estava a la cuna del seu fill, Kino el va intentar treure, pero va ser massa tard i l'escorpi ja l'havia picat. La Juana va extreure el verir i els tres van anar al metge. Quan van arribar al metge, ell els hi va dir que no els ajudaria perque no tenien prous diners per pagar-li i a més eren indígenes.
La família va decidir anar a buscar la perla per poder pagar al metge, quan la van trobar la infalamció de la farida del Coyotito havia baixat gràcies a les algues que li havia posat la seva mare.
Quan el poble es va assabentar de què van trobar la perla van estar en contra seva i li van intentar robar. 
Kino i Juana la volien vendre per aconsseguir  els diners per el metge,  però els compradors es van posar d'acord per estafar-los i els van demanar una quantitat molt més petita del que valia.
Un dia al matí la Juana va voler tirar la perla al mar perque deia que estava maleïda, però Kino la va parar avans de que la tires. 
Perque no els trobesin es van amagar a la casa del germà del Kino, quan van anar cap a la capital, pel camí uns homes els van atacar però el KIno es va poder desfer d'ells. Durant la baralla, van disparar al Coyotito i es va morir al moment. 
Kino i Juana van tornar a la ciutat i allà van decidir tirar la perla al mar perque els hi havia donat molts problemes.

Enllaç de la imatge :http://goo.gl/S9tBW8


Bibliografia : L'informació l'hem tret de:  http://goo.gl/B6Epa9   http://goo.gl/3PeFwY

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada