dimarts, 10 de juny del 2014

Esports

Rem:
El rem és un esport nàutic que té dues modalitats: banc fix i banc mòbil i consisteix en la propulsió d'una embarcació que es desplaça utilitzant com a palanca els rems que es recolzen sempre en un bot.
Hi han dos modalitats diferents: el rem en punta i el rem en couple
El rem en punta és una modalitat de rem, en la qual cada esportista propulsa l'embarcació amb un sol rem, sigui de la banda d'estribord o de babord. Amb el rem de punta es pot remar en diferents enbarcacions.
El rem en couple o scull és la modalitat de rem en la que l'esportista aplica la força amb dos rems, un a cada mà. Hi ha diferents modalitats de "couple"; l'individual o skiff, el doble scull i el quatre scull.
(Imatge treta de google)
Enllaç de la imatge: http://goo.gl/TiJgsp



Travessar els ports nedant:
D'aquest esport, com a experiència personal, com a nedador i d'haver realitzat moltes travessies d'aquest tipus, puc dir que és una activitat de resistència, on necessites una preparació prèvia per a realitzar-la. Contra més et preparis millor et sortirà. També cal una bona alimentació abans de la prova, per tenir les màximes forces possibles per arribar fins al final. És molt recomanable controlar les respiracions, i agafar un ritme còmode amb el qual puguis arribar fins al final. Contra més en forma estiguis més ràpid podràs anar, i una bona tàctica, es fer canvis de ritme progressius, per tal d'arribar el millor possible i amb un bon temps.
Poden haver moltíssimes distàncies i molt variades, des de 800 metres fins a 16000 metres (16 Km). Les més comunes a Catalunya i a la nostra província, són les de 2500 metres. En cas de nedar al fons del mar, on la temperatura és molt més freda, i més encara a l'hivern, és més recomanable utilitzar el neopré, tot i que es pot nedar sense, però és molt més dur i perillós.
(Imatge treta de google)
Enllaç de la imatge: http://goo.gl/jJNMMF



Esquí aquàtic:

L’esquí aquàtic és un esport aquàtic individual en el qual una persona esquia sobre l'aigua amb 1-2 esquís o sobre una taula, agafat a una corda anomenada palonier, que és arrossegada per una motora. En l'esquí aquàtic s'agafen velocitats molt altes i exigeix bons reflexos i equilibris a l'hora de realitzar les maniobres.
L'esquí aquàtic va ser esport d'exhibició als Jocs Olímpics d'estiu de 1972.
Les modalitats són l'esquí de clàssiques (Eslàlom, Figures i Salts) i les curses.
(Imatge treta de google).
Enlaç de la imatge: http://goo.gl/7hbfha

Pesca:
La pesca és l'activitat de capturar peix (per a menjar o com a trofeu), i també la indústria basada en la captura de peixos. La pesca es pot dur a terme al marriusllacs o en qualsevol altre tipus d'embassament d'aigua. Depenent del tipus de pesca, es pot fer des d'una embarcació, des de terra ferma, dempeus a l'aigua o nedant.
Encara que s'han comptabilitzat més de cent instruments de pesca diferents, avui dia, bàsicament, es practiquen sis sistemes: l'arrossegament, l'encerclament, la pesca al palangre, de superfície o de fons, la pesca amb xarxes, soltes i tresmalls, la pesca de la tonyina amb encerclament i el marisqueig.
El mètode de pesca artesanal més habitual és la pesca amb canya. També es practica com a esport la pesca amb canya i la pesca submarina, amb un fusell que dispara un arpó. Altres mètodes són l'ús d'arpons en rius, o diversos tipus de trampes pel peix, com ara les gambines. La pesca esportiva és popular tant en aigua dolça com salada.
(Imatge treta de google)
Enllaç de la imatge: http://goo.gl/WzHVTT



Acrobàcia aquàtica:
Aquest esport consisteix a realitzar acrobàcies, ja sigui dins o fora de l'aigua. Això requereix una gran força, i molta pràctica, a part de tenir uns bons esponsors, per a poder continuar fent aquest esport i que et paguin els viatges i els diners necessaris per a poder realitzar-lo professionalment. Actualment, s'ha ficat de moda les acrobàcies aquàtiques amb moto d'aigua, un esport difícil i complicat, però molt bonic de veure.


(YouTube)
Enllaç vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=6YEYQuWo7-Y


Conclusió: Tots aquests esports, ja sigui el rem, la natació, la pesca, les acrobàcies aquàtiques i l'esquí aquàtic, necessiten una bona pràctica i que sigui constant, un esforç, i no fer-se enrere mai, per a poder aconseguir aquell objectiu, ja sigui pescar un peix gran, o aconseguir arribar fins a la meta amb un temps extraordinari per estar orgullós de tu mateix, etc..


Bibliografia: Coneixements propis, amb ajuda d'algunes pàgines de google, una mica d'informació de viquipèdia i amb el suport d'alguns vídeos de YouTube.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada