dijous, 12 de juny del 2014

Fiord d'Oslo

El fiord d'Oslo, és un fiord de 107 km situat al sud-est de Noruega, al fons del qual hi ha la ciutat d'Oslo, que li dóna nom.
És el cinquè fiord més gran de Noruega en superfície.
Actualment la rodalia del fiord d'Oslo és el principal nucli de població de Noruega, tot concentrant-s'hi el 40% de la població del país, així com els llocs de treball. Coneix un important trànsit marítim i és a més una important zona d'oci per als habitants de les seves ribes.
El fiord d'Oslo, també va tenir gran importància, ja que gràcies a la resistència del fort van bloquejar la ruta de les tropes alemanyes vers Oslo, tot permetent la fugida de la família reial i l'evacuació del parlament, així com el tresor nacional. Així doncs, Noruega mai s'entregà als alemanys, de manera oficial, i participarà en la guerra com un país aliat i no pas com un estat conquerit.


Enllaç de la imatge: http://goo.gl/aktP0X
Fiord d'Oslo, google maps (imatge treta de google).



Enllaç de la imatge: http://goo.gl/I9tXS4
Fiord d'Oslo, part de Geiranger (imatge treta de google).



Conclusió: Després d'haver estudiat i explicat aquest meravellós fiord, puc dir que és molt gran, i això és el que m'ha sorprès més, i el que m'ha fet escollir aquest fiord d'Oslo. A més de ser enorme, aquest fiord, també és preciós, com es pot observar a la imatge de dalt.


Bibliografia: a diferents pàgines d'informació de google.com, per a poder treure'n una conclusió general, i a partir d'aquí explicar el fiord d'Oslo, el més extens i millor possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada