dimarts, 10 de juny del 2014

Formació i orígens

Badies:
No sabem quan es van crear les badies, ja que és un fenomen natural.
Les badies són una concavitat en la línia costanera formada pels moviments de la mar o d'un llac, és a dir, la seva formació es produeix degut a la constant circulació de l'aigua i al canvi de les marees.
(Imatge treta de google).
Enllaç de la imatge: http://goo.gl/Jm6pfz


Ports:

El ports van ser creats fa molt de temps, quan es van necessitar vaixells, per a poder embarcar a altres llocs comercialment i per a les guerres navals. 
Es poden formar de manera natural (quan les condicions naturals del relleu permeten aquest funció sense gaires intervencions constructives) o de manera artificial (està construït per l'home amb obres d'enginyeria).
(Imatge treta de google).

Enllaç de la imatge: http://goo.gl/6wNoOs


Fiords:

Els fiords no se sap exactament quan es van originar, ja que és un fenomen natural.
S'originen perquè, una vall que ha estat sotmesa a una forta erosió glacial, posteriorment ha estat envaïda pel mar, que n'ocupa el fons.
(Imatge treta de google).
Enllaç de la imatge: http://goo.gl/DHL1IS

Conclusió: Totes aquestes meravelloses coses estan relacionades amb l'aigua, i totes són creades per la naturalesa, exceptuant els ports, que hi ha una mica de mà d'obra per part de l'home, i per tant, potser natural o artificial. Com he explicat anteriorment, no es sap exactament quan es van crear les primeres badies, ni els primers fiords, ni els primers ports.

Bibliogràfia: coneixements propis amb una mica d'ajuda de viquipèdia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada